לחזרה לפרוייקטים לחץ כאן
תפריט

ג’קי סביליה אדריכל ומעצב פנים

03-5441555 052-2585101

ג’קי סביליה אדריכל ומעצב פנים

052-2585101

הבית בירושלים

הבית בירושלים

בית גדול, 3 קומות במצב הדורש שיפוץ כללי.

תיאור מה שהיה:

קומת כניסה:

סלון בינוני ללא חלונות לחצר האחורית חוץ מדלת יציאה, בנוסף חדר מגורים עם חדר מקלחת שלא בשימוש. הכל מרוצף בגרניט פורצלן ישן. מטבח קטן דחוס ומרפסת מטבח מרווחת סגורה ומקורה, עם חלונות – המשמשת כמחסן..

מדרגות מחופות שיש של פעם ומעקה ברזל שחור מקושקש בפיתולים שלא קשורים לבית.

גינת חוץ אחורית גדולה, בריכת פרי סטנדינג (שעולים אליה בסולם) מכוערת מעץ, שטיח דשא וצמחיה פארק היורה.

קומה א’:

חדר הורים קטן ללא חלונות מקושר למרפסת סגורה עם חלונות לרחוב ששמשה לארון בלבד, חדר אמבטיה צמוד וחדר ארונות קטן.

בקומה, חדר אמבטיה כללית שכוללת מכונות כביסה. בנוסף חדר ילדים עם מרפסונת ללא שימוש וחדר לילדה עם מרפסת סגורה וחדר אמבטיה בצבעים של פעם.

מרתף:

במרתף שגובהו 2.33 מ’ (נמוך) היתה בריכה מכוערת קטנה וסאונה קטנה + חדר משרד, רק חלון אחד יציאה לגינה שבאותו מפלס, הרגשה של לברוח משם..

מה עשינו:

שלב א:

פירקנו לחלוטין את הכל בשלוש הקומות כולל ריצופים, שבירת קירות, חשמל ואלומיניום.

שלב ב:

סלון: בקירות חוץ לגינה, שמבטון – חוררנו ויטרינה ענקית וחלונות צרפתיים כך שמכל זוית, הן מפינת הישיבה והן מפינת האוכל ניתן לראות את החצר, ובריכה עם מפל מדהים. החדר והמקלחת שהיו ללא שימוש פורקו והוספו לחדר המגורים, והתקבל חדר ענק כ 90 מ”ר. חלק קטן הוסב לנטילת ידיים ושירותי אורחים. את פתחי החלונות הלבשנו באלומיניום אפור בהיר המתלכד עם ריצוף השיש המדהים (טרוורטין אפור בהיר) אשר רוב הגינה בחוץ רוצפה באותם אריחים, קל לתחזוקה, ונקי, ומהווה המשכיות לחדר המגורים הנמשך החוצה.. כך שהחוץ והפנים – חד הם. במטבח: פרצנו פתח רחב לחיבור עם המרפסת הגדולה שהיתה ללא שימוש, ולמרות הבדלי הגבהים שבתקרות (אותם פתרנו בתקרות גבס מדורגות עם תאורה גלויה וסמויה) וקיבלנו מטבח באורך רץ של 20-18 מטר אורך. משטח העבודה על ארונות המטבח – בדקטון שחור מדהים שגם הכיורים עשויים ממנו מקשה אחת. כיריים חשמליים 1.8 מ’ עם קולטי אדים המשולבים בכיריים בין הלהבות.. ו”נעלמים” בתום הבישול, מאפשרים ניקוי בלי להרים את המטלית. שני מקררים built in גדולים נעלמו בתוך הארונות כמו תנור שף מהמם (ייבוא ניגא). חזיתות המטבח, בשחור אפור מעונן – הן באלומיניום צרוב בהזמנה מיוחדת מחברת “נילסן”. המטבח הוזמן אצל זיו מטבחים והוא יחיד מסוגו (תכנון ועיצוב שלנו). דלפק אכילה מעץ ל 9 אנשים. המטבח מקושר למטבח חוץ ובר – שבחצר האחורית.

בחצר האחורית השארנו מקום לצמחיה בין העמודים התומכים גג בגובה של כ 6 מ’ ממוצע. כאמור עקרנו את כל הריצוף והצמחיה הפרועה, ותחמנו את איזור העמודים הצמודים לסלע שלכל אורך החצר, בדק – בצבע לבן מחוק (עדין) עם תאורה סמויה אשר ישמש גם לישיבה ומנוחה סביב הבריכה החדשה עם הכיסוי החשמלי הבטיחותי. כף לשבת בחצר הזו ולא בא לך ללכת משם.

בקומה א:

פירקנו את כל איזור חדר ההורים כולל המקלחת, כולל חדר אמבטיה כ-50 מ”ר, ויצרנו חדר שינה רחב עם המרפסת שהיתה ללא שימוש. תקרת הגבס המוארת, צורתה הוכתבה מהצורך להתגבר על הפרשי גובה בתקרות והסתרת קונסטרוקציה אימתנית שאיפשרה לחבר את החללים לאחד. בנינו חדר אמבטיה מדהים בגוון בטון – עם ג’קוזי, מקלחת ענקית, ומשטח כיורים ארוך (שוב מדקטון) דמוי עץ אשר מהווה חימום למינימליזם הקר ובדיאלוג איתו. קיר גב המיטה מגבס – יצרנו נישה ארוכה שבתוכה ריפוד גלילים רך באותו בד של הוילון. מסביב לחדר, ארונות אחסון נמוכים, החובקים את המיטה משני הצדדים, וחדר ארונות ענק. חלום!..

בחדר הילדים:

יצרנו במרפסת הצמודה חדר מקלחת וקרמיקה לבנה עם ציורים בקו שחור לא גאומטרי, ויצרנו קיר דקורטיבי, בקיר גב המיטות עם תאורה סמויה וטפט מנוקד בצבעים רכים. בחדר הבת החלפנו את חדר האמבטיה לבן/אפור כולל סניטציה חדשה בלבן. בעלי הבית, הם דמויות ידועות בירושלים, אנשים שאין טובים מהם, וכמו הרבה מלקוחותי – נהיינו “משפחה”. בבית 5 ילדים בגילאים שונים (קטנים וגדולים) כך שכל הזמן הבית הפתוח והמארח ברוחב לב אורחים, חברים ומשפחה בגילאים שונים והעיצוב המינימליסטי משרה אווירה מאווררת, נקיה ומרגיעה – הכל בלבן, כולל דלתות ללא הלבשות וידיות – אשר מתמזגות עם הקירות, כאמור רצפת שיש אפורה עם חימום תת רצפתי, אלומיניום אפור בהיר, הכל “מרחף”. בשני קצוות חדר המגורים “מרחפים” שני מזנונים בפורנירה במבוק עם תיאורה תחתונה (ללא ידיות ובקו נקי) כאשר על אחד מהם ספרית קודש – מדפים לבנים המתמזגים עם הקיר. באותה פורנירה (במבוק) ציפינו גם את דלתות הכניסה, והנ”ל הם שלושת האלמנטים בעץ טבעי המחממים את האווירה הסטרילית. האקצנטים היחידים שבחדר, הם ספת ישיבה בגווני אפור עד טורקיז, ושולחן אוכל ענק בבטון שחור – עם כיסאות מרופדים. מכיוון שהתקרה לא גבוהה, הנמכנו את הקונטור של המבנה הלא גיאומטרי של ה”סלון” בקרניז גבס המשמש לתאורה גלויה וסמויה וגם “קושר” את המרחב. מעל פינת הישיבה, גוף תאורה צמוד תקרה בעיצוב הדומה לשאר התקרה ומעל שולחן האוכל תליתי שתי מנורות “מפוצצות” תלויות בצורת חצי כדור בקוטר 80 ס”מ, שמשלימות את התפאורה הכללית.

במרתף:

יצרנו חדר ספא חדש עם בריכה וסאונה יבשה ורטובה. כדי להתגבר על התקרה שישבה על הראש.. (2.3 מ’ גובה) תלינו תקרה מתיחה בלבן מבריק (חצי מראה) שהכפילה את הגובה ל 4.6 מ’ במראה. טלויזיה ענקית ומערכת שמע משלימים את האוירה לחלום ליל קיץ…

תודה שביקרת - התקשר עכשיו
052-2585101
או השאר פרטיך ונחזור בהקדם:



סגור  
להשארת פרטים לחץ כאן

רוצים לראות יותר טוב, סובבו את המכשיר